Koláč s třešňovou marmeládou

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 3lžíceKakao
    • 250gramůCukr krupice
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 125mililitrůOlej rostlinný
    • 4kusyVaječný bílek slepičí
    • 350gramůCukr krystal
    • 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 250gramůmarmeláda třešňová
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  • 2
    Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 20 minut na 180 °C.
  • 3
    Bílky smícháme se škrobem a cukrem krystal a vyšleháme v tuhou pěnu.
  • 4
    Koláč potřeme marmeládou a cukrářským sáčkem naneseme bílkovou pěnu. Pečeme 20 minut na 150 °C.
  • 5
    Vychladnout necháme v troubě, u které jsme otevřeli dvířka (aby nám pěna nespadla).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.