Koláč s tvarohovou náplní a borůvkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Tvaroh v misce smícháme s 50 g másla, 2 lžícemi moučkového cukru a polovinou borůvek.
  • 3
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 4
    Ve větší míse ušleháme žloutky s horkou vodou a zbylým moučkovým cukrem. Pak vmícháme mouku s přáškem do pečiva, olej a tuhý sníh, vyšlehaný ze dvou bílků.
  • 5
    Těsto rozprostřeme do máslem vymazané dortové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 6
    Vychladlý korpus potřeme ochuceným tvarohem, na něj nasypeme zbylé borůvky a zalijeme předem rozpuštěnou želatinou. Necháme ztuhnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.