Koláč s tvarohovým krémem
60 min.
Ingredience
- Na krém
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůZakysaná smetana
- 300gramůTvaroh měkký
- 3lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůCukr moučkový
- 2lžičkyCitronová kůra
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- Na těsto
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžičkyPomerančová kůra
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 230gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 90gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- Na vymazaní plechu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
499 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Máslo změklé při pokojové teplotě nakrájíme na kousky do misky a spolu s cukrem utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou šťávu a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a škrobem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do směsi. Vše dobře promícháme na hladké těsto. Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
- 2Žloutky dáme do misky, smícháme dohromady se zakysanou smetanou a měkkým tvarohem. Přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a moučkový cukr, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Přimícháme ještě z bílků vyšlehaný tuhý sníh, dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na povrch těsta mřížky.
- 3Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 35-40 minut, při 180stupňové teplotě. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu. Nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.