Koláč s tvarohovým krémem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
499 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo změklé při pokojové teplotě nakrájíme na kousky do misky a spolu s cukrem utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou šťávu a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a škrobem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do směsi. Vše dobře promícháme na hladké těsto. Připravené těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  • 2
    Žloutky dáme do misky, smícháme dohromady se zakysanou smetanou a měkkým tvarohem. Přisypeme pudinkový prášek, vanilkový a moučkový cukr, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Přimícháme ještě z bílků vyšlehaný tuhý sníh, dobře promícháme. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na povrch těsta mřížky.
  • 3
    Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 35-40 minut, při 180stupňové teplotě. Upečený koláč necháme vychladnout v plechu. Nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.