Koláč s utopenými švestkami
80 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 175gramůMouka polohrubá
- 75gramůSolamyl
- 4lžíceVoda pitná
- 150gramůCukr moučkový
- 500gramůŠvestky
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo ušleháme v míse do pěny. Pozvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr a postupně vmícháme 2 vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solamylem, prosijeme na máslový krém a promícháme. Přilijeme mléko a vše rychle zpracujeme na hladké těsto.
- 2Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zamícháme do těsta. Těsto vložíme do rozevírací vymaštěné formy a povrch uhladíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po 45 minutách pečení přikryjeme formu alobalem.
- 3Upečený koláč necháme vychladnout a potom jej vyjmeme z formy. Moučkový cukr utřeme dohladka se 4 lžícemi vody a vzniklou polevou koláč potřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.