Koláč s vlašskými ořechy a jemným karamelem
50 min.
Ingredience
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 250gramůOřechy vlašské
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 180gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Linecké těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme bílé sušené fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.
- 3Mezitím rozšleháme vejce s 80g cukru, přidáme 50g oloupaných vlašských ořechů a naneseme na korpus. Teplotu snížíme na 150C a pečeme ještě 30minut.
- 4Připravíme si karamel. Zahřejeme 100g cukru se 120ml vody a počkáme dokud cukr nezkaramelizuje a hmota nezezlátne. Poté přidáme smetanu a několik minut směs šleháme.
- 5Koláč vyjmeme, rozložíme na něj zbytek ořechů, polijeme vlažným karamelem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.