Koláč s vlašskými ořechy a jemným karamelem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Linecké těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a na něj rozložíme bílé sušené fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.
  • 3
    Mezitím rozšleháme vejce s 80g cukru, přidáme 50g oloupaných vlašských ořechů a naneseme na korpus. Teplotu snížíme na 150C a pečeme ještě 30minut.
  • 4
    Připravíme si karamel. Zahřejeme 100g cukru se 120ml vody a počkáme dokud cukr nezkaramelizuje a hmota nezezlátne. Poté přidáme smetanu a několik minut směs šleháme.
  • 5
    Koláč vyjmeme, rozložíme na něj zbytek ořechů, polijeme vlažným karamelem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.