Koláč se sezónním ovocem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vyklepneme jogurt, přidáme cukr, rozklepneme vejce a přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Prošleháme ručním mixérem. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.
  • 2
    Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jablko rozkrájíme na plátky, jahody ponecháme vcelku. Ovoce naklademe navrch na těsto. Zasypeme mletými ořechy a nakonec poklademe drobnými kousky změklého másla. Polijeme medem. Předehřejeme troubu na 180 °C a koláč pečeme 40 minut.
  • 3
    Po upečení vyjmeme z trouby a rozkrájíme na díly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.