Koláč se sezónním ovocem
60 min.
Ingredience
- 300mililitrůJogurt bílý
- 300gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr třtinový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůŠvestky
- 150gramůJablka
- 150gramůJahody zahradní
- 1špetkaSkořice mletá
- 100gramůOřechy vlašské
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do misky vyklepneme jogurt, přidáme cukr, rozklepneme vejce a přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Prošleháme ručním mixérem. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto.
- 2Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Omyté jablko rozkrájíme na plátky, jahody ponecháme vcelku. Ovoce naklademe navrch na těsto. Zasypeme mletými ořechy a nakonec poklademe drobnými kousky změklého másla. Polijeme medem. Předehřejeme troubu na 180 °C a koláč pečeme 40 minut.
- 3Po upečení vyjmeme z trouby a rozkrájíme na díly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.