Koláč se šlehačkou a jahodovým protlakem

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 185gramůCukr moučkový
    • 20mililitrůDžus pomerančový
    • 250gramůProtlak jahodový
    • 110gramůTuk rostlinný
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 2kusyVejce slepičí
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1špetkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
697 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme tuk, 170 g cukru a kůru do pěny. Pak přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a 125 g protlaku.
  • 2
    Promíchanou směs nalijeme do vymazané formy a pečeme ji v troubě čtyřicet minut při 180 stupňové teplotě.
  • 3
    Smícháme zbytek protlaku a cukru a džus. Směs podáváme samostatně v misce, koláč můžeme ozdobit šlehačkou a pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.