Koláč se šlehačkou a jahodovým protlakem
55 min.
Ingredience
- 185gramůCukr moučkový
- 20mililitrůDžus pomerančový
- 250gramůProtlak jahodový
- 110gramůTuk rostlinný
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
29 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
697 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Smícháme tuk, 170 g cukru a kůru do pěny. Pak přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a 125 g protlaku.
- 2Promíchanou směs nalijeme do vymazané formy a pečeme ji v troubě čtyřicet minut při 180 stupňové teplotě.
- 3Smícháme zbytek protlaku a cukru a džus. Směs podáváme samostatně v misce, koláč můžeme ozdobit šlehačkou a pocukrovat moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.