Koláč se sušeným mlékem

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme trochu mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nsypeme mouku, cukr, sušené mléko, hrozinky, přidáme vejce, mléko, kvásek, máslo a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
  • 3
    Plech potřeme tukem, těsto vyválíme, položíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.
  • 4
    Koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky, pomažeme medem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.