Koláč se sušeným mlékem
70 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hrubá
- 40gramůDroždí
- 750mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůMléko polotučné sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůRozinky tmavé
- 25gramůTuk
- 200gramůMed včelí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme trochu mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nsypeme mouku, cukr, sušené mléko, hrozinky, přidáme vejce, mléko, kvásek, máslo a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.
- 3Plech potřeme tukem, těsto vyválíme, položíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 40 minut.
- 4Koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky, pomažeme medem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.