Koláč se švestkami a kysanou smetanou
50 min.

Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 100gramůZakysaná smetana
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 500gramůŠvestky
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůListové těsto
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
975 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lístkové těsto rozválíme, vyložíme jím vymaštěnou koláčovou formu (okraje povytáhneme).
- 2Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Urovnáme je na připravené těsto.
- 3Kysanou smetanu smícháme se sladkou smetanou a s cukrem, rozkvedláme v nich vejce, ochutíme skořicí. Krémem přelijeme švestky.
- 4Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a zároveň s koláčem vložíme do trouby šálek s vodou.
- 5Po upečení vychladlý koláč pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.