Koláč se sýrem a špenátem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
651 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme špenát, vložíme ho do velkého hrnce s vodou a vaříme 5 minut, až zvadne. Necháme ho okapat, vymačkáme přebytečnou vodu.
  • 2
    Na plech vysypeme arašídy a necháme péct pod grilem 3 minuty.
  • 3
    V misce smícháme špenát, 2 vejce, ricottu, oříšky a vše ušleháme. Přidáme mleté mandle a parmezán.
  • 4
    Listové těsto rozválíme na 2 čtverce o rozměrech 20x20 cm. Odřízneme okraje a odřezky dáme stranou.
  • 5
    Na plech dáme 1 čtverec těsta a naplníme ho špenátovou směsí tak, aby zůstaly okraje těsta volné. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a navrch položíme druhý čtverec těsta.
  • 6
    Přiléhající okraje těsta přitiskneme k sobě, aby se spojily.
  • 7
    Koláč potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
  • 8
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.