Koláč se sýrem a špenátem
75 min.
Ingredience
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 25gramůArašídy
- 100gramůRicotta
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMandle mleté
- 40gramůSýr Parmezán
- 250gramůListové těsto
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
651 mg
Postup přípravy
- 1Opláchneme špenát, vložíme ho do velkého hrnce s vodou a vaříme 5 minut, až zvadne. Necháme ho okapat, vymačkáme přebytečnou vodu.
- 2Na plech vysypeme arašídy a necháme péct pod grilem 3 minuty.
- 3V misce smícháme špenát, 2 vejce, ricottu, oříšky a vše ušleháme. Přidáme mleté mandle a parmezán.
- 4Listové těsto rozválíme na 2 čtverce o rozměrech 20x20 cm. Odřízneme okraje a odřezky dáme stranou.
- 5Na plech dáme 1 čtverec těsta a naplníme ho špenátovou směsí tak, aby zůstaly okraje těsta volné. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a navrch položíme druhý čtverec těsta.
- 6Přiléhající okraje těsta přitiskneme k sobě, aby se spojily.
- 7Koláč potřeme zbytkem rozšlehaného vejce a pečeme v předehřáté troubě 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 30 minut.
- 8Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.