Koláč svatého Antonína
50 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 150mililitrůVíno portské
- 2lžíceČokoláda hořká
- 2lžíceOřechy vlašské
- 2lžíceMandle mleté
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, práškem do pečiva a portským vínem přidáme k utřené směsi. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhané ořechy, mandle a čokoládu.
- 2Těsto vložíme do vymaštěné koláčové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. V polovině doby pečení posypeme povrch koláče nasekanými ořechy a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.