Koláč Tatin s mangem a skořicí
85 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr třtinový
- 1lžíceSkořice mletá
- 3kilogramyMango
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Mango nejprve oloupeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme na plátky.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3V pečící formě zahřívame cukr a máslo, dokud nevznikne hnědý karamel. Ten posypeme špetkou skořice, do formy naskládáme do kruhu plátky manga, vyplníme i jednotlivé mezery a posypeme zbytkem skořice.
- 4Při nízké teplotě 10minut podusíme a poté vložíme na 20minut péct do trouby.
- 5Listové těsto rozválíme na plát, položíme na mango a okraje zahneme směrem dolů. Formu vložíme opět do trouby a pečeme ještě 40minut.
- 6Hotový koláč vyklopíme z formy ještě vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.