Koláč Tatin s mangem a skořicí

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mango nejprve oloupeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a dužinu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    V pečící formě zahřívame cukr a máslo, dokud nevznikne hnědý karamel. Ten posypeme špetkou skořice, do formy naskládáme do kruhu plátky manga, vyplníme i jednotlivé mezery a posypeme zbytkem skořice.
  • 4
    Při nízké teplotě 10minut podusíme a poté vložíme na 20minut péct do trouby.
  • 5
    Listové těsto rozválíme na plát, položíme na mango a okraje zahneme směrem dolů. Formu vložíme opět do trouby a pečeme ještě 40minut.
  • 6
    Hotový koláč vyklopíme z formy ještě vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.