Koláč vlámských horníků
40 min.

Ingredience
- 10lžicCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 10lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Mouku, přírodní cukr, olej, mléko a kypřící prášek smícháme, přidáme vejce a promícháme.
- 2Přidáme jablka oloupaná a nakrájená na kostičky.
- 3Do vymazané kulaté formy nalijeme těsto.
- 4Pečeme při 180 stupních 20 minut.
- 5Před koncem poklademe kousky másla, pocukujeme přírodním cukrem, zakápneme mlékem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.