Koláč z bramborového těsta

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory prolisujeme a přidáme k nim hladkou mouku, cukr, 2 vejce, citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto.
  • 2
    Dvě třetiny těsta rozválíme a plát položíme na máslem vymazaný plech. Těsto potřeme marmeládou a pokryjeme zbylým těstem nakrájeným na proužky. Z proužků vytvoříme mřížkování.
  • 3
    Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem, plech vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč upečeme dorůžova.
  • 4
    Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.