Koláč z červeného vína
65 min.
Ingredience
- Poleva
- 200gramůCukr moučkový
- 6lžicVíno červené
- 350gramůTuk
- 300gramůCukr krupice
- 2kusyCukr vanilka
- 2kusyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 6mililitrůVíno červené
- 100gramůČokoláda hořká
- 6kusůVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu.
- 2Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut.
- 4Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.