Koláč z červeného vína

65 min.
Evropa

Ingredience

  • Poleva
    • 200gramůCukr moučkový
    • 6lžicVíno červené
    • 350gramůTuk
    • 300gramůCukr krupice
    • 2kusyCukr vanilka
    • 2kusyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 6mililitrůVíno červené
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 6kusůVejce slepičí
    • 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, rostlinný tuk, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Mouku smícháme s jedním práškem do pečiva a ještě jednou lžičkou navíc a přidáme k pěně, postupně přiléváme víno a promícháme. Přidáme nastrouhanou čokoládu.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 175 °C, plech potřeme tenkou vrstvou tuku.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 50 minut.
  • 4
    Moučkový cukr smícháme s vínem. Koláč vyjmeme z trouby a ještě teplý potřeme polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.