Koláč z čisté čokolády a kakaa

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nasekáme na kousky a společně s 200g másla ji rozpustíme ve vodní lázni. Občas promícháme dokud se suroviny nespojí. Poté vmícháme cukr a vejce.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    V míse smícháme 140g mouky, prášek do pečiva a kakao. Nasypeme do rozehřáté čokolády a ve vodní lázni mícháme, dokud směs nemá hladkou konzistenci.
  • 4
    Bábovkovou formu vymažeme rozehřátým máslem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a pečeme 15-20minut.
  • 5
    Hotový koláč vyklopíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ještě vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.