Koláč z čokolády
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůČokoláda na vaření
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1šálekOřechy vlašské
- 150gramůČokoláda bílá
- 1lžíceTresť vanilková
- 0,5šálekCukr krupice
- 0,5šálekCukr třtinový
- 0,5šálekMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
69 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
6 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na pečení vyložíme alobalem tak, aby alobal alespoň o 5cm převyšoval plech. Alobal lehce pomažeme tukem.
- 2V hrníčku rozpustíme hořkou čokoládu a máslo, poté přimícháme cukr, vanilkový extrakt, mouku, bílou čokoládu, ořechy a zašleháme vejce.
- 3Vzniklé těsto vlijeme do plechu s alobalem.
- 4Pečeme 20 minut.
- 5Hotový koláč necháme lehce vychladnout a poté pomocí alobalu jej vyndáme z plechu. Koláč otočíme na tác a alobal sundáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.