Koláč z hrušek, oříšků a mascarpone

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse nebo v robotu zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru a máslo na drobenku. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut chladit.
  • 2
    Formu s těstem postavíme na plech, na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme fazole. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a korpus pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut. Korpus necháme vychladnout.
  • 3
    V míse promícháme mascarpone s cukrem, vejcem, žloutkem, vanilkovou trestí a mlékem. Směs nalijeme na korpus, poklademe na plátky nakrájenými kompotovanými hruškami (asi 4ks) a posypeme předem opraženými lískovými oříšky.
  • 4
    Koláč pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Marmeládu prohřejeme s trochou vody a naneseme na koláč. Podáváme po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 10. 2015
Uživatel uvařil tento recept
Skvělý recept! Ovšem, jelikož máme velkou zahradu, místo kompotovaných hrušek jsem zvolila čerstvě natrhané. A protože líska moc nerodí, zvolila jsem ořechy vlašské. Recept se osvědčil, rodina si vyžádala "nášup". Při pečení ráda improvizuji a experimentuji, takže jsem v lednici nedostupné mascarpone nahradila tvarohem... Můžu jen doporučit .-)
Anonymní uživatel
so 17. 10. 2015
Uživatel uvařil tento recept
Skvělý recept! Ovšem, jelikož máme velkou zahradu, místo kompotovaných hrušek jsem zvolila čerstvě natrhané. A protože líska moc nerodí, zvolila jsem ořechy vlašské. Recept se osvědčil, rodina si vyžádala "nášup". Při pečení ráda improvizuji a experimentuji, takže jsem v lednici nedostupné mascarpone nahradila tvarohem... Můžu jen doporučit .-)