Koláč z hrušek, oříšků a mascarpone
75 min.
Ingredience
- náplň
- 125gramůMascarpone
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaTresť vanilková
- 100gramůKompot hruškový
- 45gramůOřechy lískové
- 2lžíceMarmeláda meruňková
- 2lžíceMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse nebo v robotu zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru a máslo na drobenku. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut chladit.
- 2Formu s těstem postavíme na plech, na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme fazole. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a korpus pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut. Korpus necháme vychladnout.
- 3V míse promícháme mascarpone s cukrem, vejcem, žloutkem, vanilkovou trestí a mlékem. Směs nalijeme na korpus, poklademe na plátky nakrájenými kompotovanými hruškami (asi 4ks) a posypeme předem opraženými lískovými oříšky.
- 4Koláč pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 5Marmeládu prohřejeme s trochou vody a naneseme na koláč. Podáváme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 17. 10. 2015
Uživatel uvařil tento recept
Skvělý recept! Ovšem, jelikož máme velkou zahradu, místo kompotovaných hrušek jsem zvolila čerstvě natrhané. A protože líska moc nerodí, zvolila jsem ořechy vlašské. Recept se osvědčil, rodina si vyžádala "nášup". Při pečení ráda improvizuji a experimentuji, takže jsem v lednici nedostupné mascarpone nahradila tvarohem... Můžu jen doporučit .-)
Anonymní uživatel
so 17. 10. 2015
Uživatel uvařil tento recept
Skvělý recept! Ovšem, jelikož máme velkou zahradu, místo kompotovaných hrušek jsem zvolila čerstvě natrhané. A protože líska moc nerodí, zvolila jsem ořechy vlašské. Recept se osvědčil, rodina si vyžádala "nášup". Při pečení ráda improvizuji a experimentuji, takže jsem v lednici nedostupné mascarpone nahradila tvarohem... Můžu jen doporučit .-)