Koláč z jogurtového těsta s borůvkami
50 min.
Ingredience
- 120gramůJogurt bílý
- 300gramůMouka polohrubá
- 300gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V misce prsty prohněteme hrubou mouku, třetinu moučkového cukru, máslo a připravíme drobenku.
- 3Zapékací formu nebo pekáček vyložíme pečicím papírem (nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou).
- 4Z jogurtu, polohrubé mouky s práškem do pečiva, dvou třetin moučkového cukru a vajíček vypracujeme hladké těsto.
- 5Těsto nalijeme do formy, hustě posypeme borůvkami, drobenkou a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 5. 2016
Koláč z jogurtového těsta s borůvkami
Pekla jsem z množství na 6 porcí na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Recept ale doporučit nemůžu. Na dané množství mouky je málo jogurtu, je ho třeba podstatně více, aby vzniklo těsto, které se dá nalít na plech nebo pekáček. Jelikož jsem více neměla, tak jsem doplnila mlékem a přidala jsem trochu oleje. Na drobenku je zase potřeba podstatně více másla. Borůvky jsem použila mražené. Palec nahoru dát nemůžu. 😬