Koláč z křehkého těsta s čokoládovým krémem
38 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 90gramůČokoláda hořká
- 50gramůRýžový škrob
- 120gramůSušenky Club - máslové
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůOřechy vlašské
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Máslové sušenky rozdrtíme na drobky. Ve formě o průměru 20-23 cm je smícháme s 90 g másla a směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme 8 minut v předehřáté troubě na 190°C. Po této době necháme koláč ve formě vychladnout.
- 2Mezitím si připravíme čokoládovou náplň: v pánvi nebo rendlíku smícháme 100 g cukru s kukuřičnou moučkou Maizena, vmícháme mléko a čokoládu. Vaříme asi 1 minutu, až směs začne tuhnout, potom ji odstavíme.
- 3Žloutky rozšleháme v misce, přidáme trochu horké čokoládové směsi a vaječnou směs zvolna vlijeme do čokolády. Rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Nevaříme! Přidáme tresť, zbytek másla a dobře promícháme. Nalijeme do sušenkového korpusu a uhladíme. Zakryjeme pergamenem a dáme na 3 hodiny do lednice. Během chlazení opražíme na suché pánvi ořechy, necháme vychladit a nasekáme je. Smetanu vyšleháme s lžící cukru.
- 4Z koláče sejmeme pergamen a povrch ozdobíme šlehačkou. Posypeme ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.