Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě
70 min.
Ingredience
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 15gramůMáslo čerstvé
- 4kusyHrušky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůDžus hroznový
- 200gramůCukr krupice
- 2špetkySkořice mletá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku zahřejeme hroznovou šťávu se skořicí a 100g cukru. Do teplé šťávy vložíme poloviny hrušek a 20minut provaříme. Poté hrušky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a pečeme 20minut.
- 4Mezitím utřeme žloutky a zbytek cukru do pěny, přimícháme smetanu.
- 5Na upečený korpus rozložíme hrušky, navrstvíme vaječnou směs a pečeme ještě 20minut
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.