Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku zahřejeme hroznovou šťávu se skořicí a 100g cukru. Do teplé šťávy vložíme poloviny hrušek a 20minut provaříme. Poté hrušky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a pečeme 20minut.
  • 4
    Mezitím utřeme žloutky a zbytek cukru do pěny, přimícháme smetanu.
  • 5
    Na upečený korpus rozložíme hrušky, navrstvíme vaječnou směs a pečeme ještě 20minut

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.