Koláč z křehkého těsta se švestkami
70 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 450gramůLinecké (křehké) těsto
- 170gramůCukr krupice
- 1kilogramŠvestky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210C.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Křehké těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou formu na koláč. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme cca 8minut.
- 3Poté vyjmeme z trouby a korpus potřeme rozšlehaným bílkem.
- 4Mezitím omyjeme švestky, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozložíme je na korpus a posypeme cukrem. Ze zbytku těsta které jsme odkrojili můžeme vyválet malé proužky, vytvořit na švetkách mřížku a potřít žloutkem. Pečeme 30-35minut.
- 5Hotový koláč před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.