Koláč z křehkého těsta se švestkami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 2
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Křehké těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou formu na koláč. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme cca 8minut.
  • 3
    Poté vyjmeme z trouby a korpus potřeme rozšlehaným bílkem.
  • 4
    Mezitím omyjeme švestky, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozložíme je na korpus a posypeme cukrem. Ze zbytku těsta které jsme odkrojili můžeme vyválet malé proužky, vytvořit na švetkách mřížku a potřít žloutkem. Pečeme 30-35minut.
  • 5
    Hotový koláč před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.