Koláč z kukuřičného těsta se švestkami
75 min.
Ingredience
- 300gramůŠvestky
- 50gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 40gramůOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMed včelí
- 5lžicVoda pitná
- 250gramůMouka kukuřičná
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a necháme okapat.
- 2V misce připravíme drobenku? polohrubou pšeničnou mouku smícháme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme olej a promícháváme, až vznikne drobenka.
- 3V míse rozšleháme vejce s medem a vodou. V druhé míse smícháme kukuřičnou mouku s práškem do pečiva, pomalu ji přisypáváme a přimícháváme k rozšlehanému vajíčku.
- 4Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně rozprostřeme.
- 5Na těsto položíme půlky švestek, vše posypeme připravenou drobenkou.
- 6Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je koláč již upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme.
- 7Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.