Koláč z kysané smetany se švestkami a drobenkou
40 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 400gramůŠvestky
- 8lžicCukr krystal
- 5lžicMouka pšeničná hrubá
- 1kusCukr vanilka
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1,5šálkyMouka polohrubá
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1šálekCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
32 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky vypeckujeme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem (4 lžíce).
- 2V menší misce promícháme (pomocí prstů) hrubou mouku s krystalovým cukrem (4 lžíce), vanilkovým cukrem a rozměklým máslem - vytvoříme drobenku.
- 3Do mísy dáme 1.5 šálku polohrubé mouky, 2 dl smetany, 1 šálek cukru, 1 dl oleje, 3 vejce a 1 prášek do pečiva, vše dobře promícháme.
- 4Těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Rozložíme na ně švestky, posypeme drobenkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180 °C přibližně 20-30 minut.
- 5Upečený koláč po vychladnutí rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.