Koláč z ovčího sýru

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůTvarohový sýr
    • 1kusCitron
    • 5kusůVejce slepičí
    • 145gramůCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkySlivovice
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Cukr
18 g
Vápník
19 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Sýr, nejlépe ovčí, vložíme do síta a necháme řádně odkapat, citron omyjeme a nastrouháme kůru. Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem a necháme v chladničce ztuhnout.
  • 3
    Oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, poté vmícháme sýr, slivovici a citronovou kůru. Do bílků přidáme cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do sýrové směsi.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, poté překryjeme fólii a necháme v chladničce vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.