Koláč z ovčího sýru
70 min.

Ingredience
- 500gramůTvarohový sýr
- 1kusCitron
- 5kusůVejce slepičí
- 145gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySlivovice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Cukr
18 g
Vápník
19 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Sýr, nejlépe ovčí, vložíme do síta a necháme řádně odkapat, citron omyjeme a nastrouháme kůru. Dortovou formu vytřeme rozpuštěným máslem a necháme v chladničce ztuhnout.
- 3Oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, poté vmícháme sýr, slivovici a citronovou kůru. Do bílků přidáme cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do sýrové směsi.
- 4Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, poté překryjeme fólii a necháme v chladničce vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.