Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
116 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Uvaříme silnou kávu: do skleničky nasypeme lžičku instantní kávy a zalejeme ji 30ml vřelé vody.
  • 2
    Ovesné vločky dobře v kastrólu promyjeme a v sítu je necháme odkapat. Pomeleme je na masovém strojku do mísy. Přidáme k nim 2 čerstvé žloutky, uvařenou vychladlou kávu, kypřící prášek do perníku, perníkové koření, skořici, 1/2 lžičky práškové stévie a směs promícháme. Pak směs ještě rozmixujeme na jemnou kaši. 8 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do rozmixované ovesné kaše. Vzniklé těsto vyklopíme na plech, rozetřeme ho a dáme do středu trouby péct. Koláč s perníkovou příchutí pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
  • 3
    Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.