Koláč z Thurgau
75 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůMouka polohrubá
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 600gramůJablka
- 50gramůCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem utřeme do pěny, všleháme žloutky a citronovou šťávu a postupně mouku s kypřicím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vymačkáme do vymazané dortové formy a pokryjeme oloupanými půlkami jablek bez jádřinců, řezem dolů. Pocukrujeme vanilkovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.