Koláček s jablky
55 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůMouka polohrubá
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 5kusůJablka
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Cukr a změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme žloutky, citronovou šťávu a ještě chvíli třeme. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými a na silnější plátky nakrájenými jablky. Posypeme krystalovým cukrem a upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.