Koláček s jablky

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125gramůCukr krupice
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 5gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 5kusůJablka
    • 1lžíceCukr krystal
    • 1lžíceTuk
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr a změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme žloutky, citronovou šťávu a ještě chvíli třeme. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými a na silnější plátky nakrájenými jablky. Posypeme krystalovým cukrem a upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.