Koláčky na svátek Purim

80 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, do středu uděláme důlek a do něho položíme měkké máslo nakrájené na kousky. Přisypeme kypřící prášek, 150 g cukru, vanilkový cukr. Rukou vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do lednice, aby ztuhlo.
  • 2
    Příprava náplně: do kastrůlku vsypeme mák, spaříme horkou vodou a za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Potom mák scedíme a necháme dobře okapat. Na strojku mák pomeleme, dáme do misky. Přidáme rozpuštěný med, vanilkový a pískový cukr, předem namočené a scezené rozinky. Dobře promícháme a nakonec přimícháme drobně nasekané ořechy. Ještě jednou promícháme.
  • 3
    Těsto z misky přeložíme na moukou posypaný vál, válečkem na těsto rozvalíme na velký plát, silný 3 cm. Z těsta vykrajujeme čtverce o průměru 8-10 cm. Na každý čtverec lžící položíme připravenou náplň. Těsto přeložíme do tvaru trojúhelníku a konce dobře zmáčkneme.
  • 4
    Naplněné trojúhelníky naskládáme na olejem vymazaný plech, posypeme cukrem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme 35-40 minut. Upečené koláčky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom je naskládáme na talíř a položíme na sváteční stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.