Koláčky s hruškami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
154 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce, přidáme tekuté sladidlo, kypřicí prášek a kousky Hery. Rukama vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
  • 2
    Na pomoučněném vále vyválíme ze dvou třetin těsta čtyři placky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem, těsto propíchneme vidličkou a předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 8 minut.
  • 3
    Koláčky necháme vychladnout, pak je bohatě potřeme hruškovým džemem a ze zbytku těsta uděláme na povrchu každého koláčku mřížky.
  • 4
    V misce smícháme žloutek s mlékem a koláčky potřeme. Vložíme opět do trouby a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.