Koláčky s hruškami
70 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůHera
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůDžem hruškový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 2lžičkyStolní sladidlo Sladký polibek
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
154 mg
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce, přidáme tekuté sladidlo, kypřicí prášek a kousky Hery. Rukama vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
- 2Na pomoučněném vále vyválíme ze dvou třetin těsta čtyři placky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem, těsto propíchneme vidličkou a předpečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 8 minut.
- 3Koláčky necháme vychladnout, pak je bohatě potřeme hruškovým džemem a ze zbytku těsta uděláme na povrchu každého koláčku mřížky.
- 4V misce smícháme žloutek s mlékem a koláčky potřeme. Vložíme opět do trouby a pečeme ještě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.