Koláčky s hruškou a sýrem

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůListové těsto
    • 80gramůHrušky
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 100gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 15gramůTuk
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušku oloupeme, vykrojíme z ní jádřinec a dužinu nakrájíme na nudličky. Hrušku pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Listové těsto rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme skleničkou kolečka, vyskládáme je na tukem vymaštěný plech, vložíme na 5 minut do trouby, aby se těsto krátce zapeklo. Plech vyjmeme, posypeme nudličkami hrušky, vrátíme do trouby a znovu pečeme 5 minut. Plech opět vyjmeme, každé kolečko posypeme rozdrobenou nivou a znovu 5 minut zapečeme.
  • 2
    Koláčky upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.