Koláčky s rajčatovými slupkami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, ihned ochladíme pod tekoucí vodou, nařízneme do kříže a opatrně sloupneme slupku, aby zůstala vcelku. Plech potáhneme papírem na pečení, slupky obalíme medem, vyskládáme na papír, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu. Slupky sloupneme z papíru a dáme zatím stranou. Vyměníme papír na pečení, přiložíme plát listového těsta, vrátíme plech do trouby, pečeme 15 až 20 minut. Plech vyjmeme a těsto nakrájíme na obdélníčky. Do misky nalijeme kondenzované mléko, přidáme žloutky, vložíme do horké vodní lázně a metlou mícháme do zhoustnutí.
  • 2
    Obdélníčky těsta potřeme mléčnou směsí, poklademe upečenými slupkami, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.