Koláčky s vaječným krémem po čínsku
110 min.
Ingredience
- Krém
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr krystal
- 175mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- Těsto
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceCukr krystal
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 25gramůSádlo syrové
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Těsto: V hlubší míse prohněteme prosátou hladkou mouku a cukr se sádlem a s máslem. Když směs připomíná konzistencí hrubší strouhanku, zapracujeme do těsta vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Pak těsto rozdělíme do 15 zapékacích, mističkových formiček a těsto jemně přitlačíme k vnitřním stěnám formiček, abychom získali mističkovité tvary. Do těstových mističek rozdělíme vaječnou náplň. Takto připravené koláčky pečeme v troubě, vyhřáté na 150°C asi 30 minut dozlatova. Hotové koláčky necháme vychladnout a servírujeme je posypané zbylou polovinou množství muškátového oříšku, studené, jako moučník.
- 2Náplň: Celá vejce rozmícháme s cukrem do pěny a pak postupně vmícháváme mléko. Krém ochutíme půlkou lžičky muškátového oříšku.
- 3Hotový krém rozlijeme do připravených korpusů koláčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.