Koláčky sýrové s mandlemi

85 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 225gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 0,5lžičkaTresť mandlová
    • 0,5lžičkaLimetková kůra
    • 50gramůMandle mleté
    • 25gramůCukr moučkový
    • 60gramůHrozinky
    • 2lžičkyŽelatina
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 1baleníSušenky Amaretti
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
118 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
946 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.
  • 2
    Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.
  • 3
    Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.
  • 4
    Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.
  • 5
    Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Koláčky sýrové s mandlemi
Výborné koláčky 😍