Koláčky sýrové s mandlemi
85 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 225gramůSýr Lučina - termizovaný
- 0,5lžičkaTresť mandlová
- 0,5lžičkaLimetková kůra
- 50gramůMandle mleté
- 25gramůCukr moučkový
- 60gramůHrozinky
- 2lžičkyŽelatina
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1baleníSušenky Amaretti
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
118 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
946 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180°C, sušenky nasypeme do plastikového sáčku, uzavřeme a rozdrtíme na malé kousky válečkem. Drobečky vyndáme ze sáčku, dáme do misky a smícháme s našlehaným bílkem.
- 2Vyložíme pečícím papírem plech a rozmístíme na něj 4 cukrářské kroužky. Sušenkové drobky rozdělíme na 4 díly a vysypeme je do připravených kroužků a lžící je upěchujeme. Pečeme 10 minut, aby bylo pečivo křehké a necháme vychladnout.
- 3Sýr ušleháme s mandlovou esencí, mletými mandlemi, limetkovou kůrou, hrozinkami a cukrem.
- 4Želatinu necháme rozpustit ve vroucí vodě a vmícháme limetkovou šťávu. Vmícháme do sýrové směsi a naneseme ji na sušenkový základ. Urovnáme povrch a 1 hodinu necháme chladit.
- 5Sýrové koláčky uvolníme z plechu a přemístíme na talířky. Ozdobíme praženými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Koláčky sýrové s mandlemi
Výborné koláčky 😍