Koláčky Tatin se švestkami

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři formičky o průměru cca 10cm vysypeme hnědým cukrem, vložíme do trouby předehřáté na 160C a necháme cukr zkaramelizovat.
  • 2
    Švestky ponoříme na 10 vteřin do vroucí vody a zcedíme pod studenou vodou. Poté oloupeme slupky, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozložíme do formiček na zkaramelizovaný cukr. Poklademe na ně kousky másla, teplotu zvýšíme na 180C a pečeme 10minut.
  • 3
    Upečené švestky necháme vychladit na 30minut v lednici.
  • 4
    Mezitím rozválíme listové těsto na tenký plát, vykrojíme kolečka o velikosti formiček, propíchneme vidličkou a pečeme 10minut. Upečené těsto položíme na švestky a naplněné formičky mírně zahřejeme na sporáku.
  • 5
    Hotové koláčky vyklopíme na dezerní talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.