Koláčky Tatin se švestkami
70 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 16kusůŠvestky
- 200gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Čtyři formičky o průměru cca 10cm vysypeme hnědým cukrem, vložíme do trouby předehřáté na 160C a necháme cukr zkaramelizovat.
- 2Švestky ponoříme na 10 vteřin do vroucí vody a zcedíme pod studenou vodou. Poté oloupeme slupky, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozložíme do formiček na zkaramelizovaný cukr. Poklademe na ně kousky másla, teplotu zvýšíme na 180C a pečeme 10minut.
- 3Upečené švestky necháme vychladit na 30minut v lednici.
- 4Mezitím rozválíme listové těsto na tenký plát, vykrojíme kolečka o velikosti formiček, propíchneme vidličkou a pečeme 10minut. Upečené těsto položíme na švestky a naplněné formičky mírně zahřejeme na sporáku.
- 5Hotové koláčky vyklopíme na dezerní talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.