Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí
65 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- náplň
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůZakysaná smetana
- 2lžíceSirup javorový
- 115gramůCukr třtinový
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 1lžičkaTresť vanilková
- 115gramůMandle mleté
- 3kusyJablka
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na drobenku. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Na pracovní ploše těsto vyválíme a vyložíme jím kulaté koláčové formy o průměru 10cm. Uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Potom na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpusy pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.
- 3Příprava náplně: Vejce, zakysanou smetanu, javorový sirup, třtinový cukr, likér, vanilkovou tresť a mleté mandle prošleháme. Vlijeme na prochladlé korpusy, navrch rozložíme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a posypeme cukrem.
- 4Pečeme ještě 20 minut. Koláčky podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.