Kolečka s čokoládovou náplní
45 min.
Ingredience
- Na náplň
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr moučkový
- 150gramůČokoláda hořká
- 1kusVejce slepičí
- Na těsto
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3gramyCukr moučkový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 580gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžičkyKakao
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
618 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme změklé máslo, kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost ho ušleháme dohladka, přisypeme moučkový cukr, skořici a přilijeme mléko. Stále šleháme, dokud nevznikne tuhá hmota. V misce smícháme mouku s kakaem, postupně po lžících přidáváme k máslovo-cukrové pěně a vyšleháváme.
- 2Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku, opatřeného hvězdicovitou hubičkou. Plech o velikosti 46 x 30 centimetrů si vyložíme pečicím papírem a sáčkem na něj stříkáme kolečka o průměru přibližně 5 centimetrů. Předehřejeme troubu na 200°C, kolečka pečeme 15 minut. Pak je vyndáme a necháme při pokojové teplotě vychladnout, následně je podélně rozřežeme na poloviny.
- 3Mezitím si nachystáme náplň do koleček. V misce ušleháme změklé máslo, k němu přisypeme moučkový cukr, přidáme rozklepnutá vejce a na kousky rozlámanou čokoládu. Ušleháme dohladka. Hotovou připravenou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitou hubičkou a vytlačujeme ji na spodní polovinu koleček, tu pak přiklopíme vrchní polovinou, slepíme a lehce přitlačíme. Než budeme podávat, mírně pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.