Kolečka s čokoládovou náplní

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
618 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme změklé máslo, kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost ho ušleháme dohladka, přisypeme moučkový cukr, skořici a přilijeme mléko. Stále šleháme, dokud nevznikne tuhá hmota. V misce smícháme mouku s kakaem, postupně po lžících přidáváme k máslovo-cukrové pěně a vyšleháváme.
  • 2
    Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku, opatřeného hvězdicovitou hubičkou. Plech o velikosti 46 x 30 centimetrů si vyložíme pečicím papírem a sáčkem na něj stříkáme kolečka o průměru přibližně 5 centimetrů. Předehřejeme troubu na 200°C, kolečka pečeme 15 minut. Pak je vyndáme a necháme při pokojové teplotě vychladnout, následně je podélně rozřežeme na poloviny.
  • 3
    Mezitím si nachystáme náplň do koleček. V misce ušleháme změklé máslo, k němu přisypeme moučkový cukr, přidáme rozklepnutá vejce a na kousky rozlámanou čokoládu. Ušleháme dohladka. Hotovou připravenou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitou hubičkou a vytlačujeme ji na spodní polovinu koleček, tu pak přiklopíme vrchní polovinou, slepíme a lehce přitlačíme. Než budeme podávat, mírně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.