Kolečka se skořicí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
394 g
Vláknina
2 g
Cukr
355 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo spolu s cukrem a medem v kastrůlku na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. /Nemůžeme vařit, jen zahřívat./ Stáhneme ze sporáku, přidáme citrónovou šťávu, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Ze surovin vypracujeme těsto, které odložíme na 30 minut do lednice.
  • 2
    Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vychladlé těsto, které rozválíme na velký plát silný 4-5 mm. Vykrajovací formičkou nebo skleničkou o průměru 5-6 cm vykrajujeme kolečka. Naskládáme je vedle sebe, po celé ploše suchého plechu.
  • 3
    Potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupňové teplotě 15 minut.
  • 4
    Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Ještě teplá kolečka celá potřeme teplým medem, obalíme ve skořicovém cukru a necháme volně úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.