Kolečka se skořicí
65 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 200gramůMed včelí
- 100gramůCukr skořicový
- Na těsto
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 200lžicMed včelí
- 6mililitrůCitronová šťáva
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaKoření perníkové
- 20gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
394 g
Vláknina
2 g
Cukr
355 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo spolu s cukrem a medem v kastrůlku na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. /Nemůžeme vařit, jen zahřívat./ Stáhneme ze sporáku, přidáme citrónovou šťávu, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Ze surovin vypracujeme těsto, které odložíme na 30 minut do lednice.
- 2Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vychladlé těsto, které rozválíme na velký plát silný 4-5 mm. Vykrajovací formičkou nebo skleničkou o průměru 5-6 cm vykrajujeme kolečka. Naskládáme je vedle sebe, po celé ploše suchého plechu.
- 3Potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupňové teplotě 15 minut.
- 4Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Ještě teplá kolečka celá potřeme teplým medem, obalíme ve skořicovém cukru a necháme volně úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.