Koledníčci s ořechovou polevou

32 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
46 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme 220g hladké mouky, 70g moučkového cukru, 200g Hery, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu (omytého a osušeného). Těsto rukama dobře vypracujeme, musí být polotuhé a hladké. Uděláme si z něj váleček a dáme ho na několik hodin do chladna uležet.
  • 2
    Připravíme si před pečením ořechovou polevu: 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh, vmícháme do bílků 180g moučkového cukru a 180g mletých ořechů.
  • 3
    Těsto pak na pomoučeném vále rozválíme na placku o síle asi 4 mm a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary (srdíčka, hvězdičky, kolečka..). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a nastříkáme na ně ořechovou polevu. (Polevu jsme si dali do malých kornoutků, zhotovených z pergamenového papíru. Papírové kornoutky nejdříve naplníme polevou a až potom špičku nůžkami podle potřeby odstřihneme.)
  • 4
    Koledníčky pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě dozlatova. Pečeme asi 10 -12 minut při 180°C.
  • 5
    Vychladlé koledníčky můžeme pocukrovat práškovým cukrem s vanilkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.