Kolínka z jehněte s toskánským kořením
135 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí koleno
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůVíno červené
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPastinák
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceKoření toskánské
- 4kusyBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- 2Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením.
- 3Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké.
- 4Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.