Kolínka z jehněte s toskánským kořením

135 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme polovinu olivového oleje, přidáme velkou cibuli nakrájenou na osm dílků, ostrouhané a podélně rozčtvrcené velké mrkve a středně velké pastináky, orestujeme za stálého míchání, až začnou hnědnout. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • 2
    Na rozpáleném oleji v pánvi opečeme jehněčí kolínka potřená toskánským kořením.
  • 3
    Potom je přemístíme do velkého pekáče, zalijeme hovězím vývarem, červeným vínem, přidáme bobkové listy, zakryjeme alobalem a 2 hodiny pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po dobu pečení kontrolujeme, zda kolínka nepotřebují podlít vodou nebo vývarem. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení přidáme orestovanou zeleninu a pečeme, dokud maso i zelenina nejsou měkké.
  • 4
    Hotové maso podáváme s vypečenou šťávou a zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.