Kološvárské zelí II
55 min.
Ingredience
- 1000gramůZelí kysané
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 250gramůMaso mleté - mix
- 250gramůSalám měkký
- 1stroužekČesnek
- 250mililitrůSmetana sladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí uvaříme v troše vody doměkka a scedíme.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přisypeme mletou papriku a směs vmícháme do uvařeného zelí.
- 3Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Chvíli restujeme.
- 4Do pekáče urovnáme polovinu zelí, na zelí rozprostřeme mleté maso a na maso položíme na plátky nakrájený salám. Navrch rozložíme zbylé zelí. Vše zalijeme smetanou.
- 5Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.