Kološvárské zelí II

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1000gramůZelí kysané
    • 50gramůAnglická slanina
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1kusCibule
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 250gramůMaso mleté - mix
    • 250gramůSalám měkký
    • 1stroužekČesnek
    • 250mililitrůSmetana sladká
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí uvaříme v troše vody doměkka a scedíme.
  • 2
    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přisypeme mletou papriku a směs vmícháme do uvařeného zelí.
  • 3
    Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Chvíli restujeme.
  • 4
    Do pekáče urovnáme polovinu zelí, na zelí rozprostřeme mleté maso a na maso položíme na plátky nakrájený salám. Navrch rozložíme zbylé zelí. Vše zalijeme smetanou.
  • 5
    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.