Koložvárské kysané zelí
16 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 500gramůZelí kysané
- 250gramůRýže
- 1kusCibule
- 150gramůZakysaná smetana
- 450mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 1kostkaBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
- 2Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.
- 3Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.
- 4Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.
- 5Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.
- 6Pokrm pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.