Koložvárské kysané zelí

16 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMaso mleté - mix
    • 500gramůZelí kysané
    • 250gramůRýže
    • 1kusCibule
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 450mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 1kostkaBujón hovězí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
  • 2
    Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka.
  • 3
    Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme.
  • 4
    Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím.
  • 5
    Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli.
  • 6
    Pokrm pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.