Kompot hruškový s vanilkou
27 min.
Ingredience
- 300gramůHrušky
- 250mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSirup Golden
- 3mililitryTresť vanilková
- 1špetkaSkořice mletá
- 3gramyCitronová kůra
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, ochutíme vanilkovou esencí, strouhanou citronovou kůrou a špetkou skořice. Přivedeme k varu a povaříme 5 až 7 minut podle tvrdosti hrušek. Hrnec odstavíme a hrušky necháme chladnout ve svém vlastním nálevu. Vychlazený kompot naporcujeme do kompotových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.