Kompot hruškový s vanilkou

27 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůHrušky
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSirup Golden
    • 3mililitryTresť vanilková
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 3gramyCitronová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
96 kcal
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a vydlabeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, ochutíme vanilkovou esencí, strouhanou citronovou kůrou a špetkou skořice. Přivedeme k varu a povaříme 5 až 7 minut podle tvrdosti hrušek. Hrnec odstavíme a hrušky necháme chladnout ve svém vlastním nálevu. Vychlazený kompot naporcujeme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.