Kompot jablečný
20 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 3mililitryTresť vanilková
- 250mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSirup jablečný
- 30mililitrůLikér meruňkový
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, vydlabeme jádřince a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, vanilkovou esencí, přilijeme sirup, trošku likéru a přivedeme k varu. Vaříme kolem pěti minut, podle tvrdosti jablek. Hrnec odstavíme z ohně a jablka necháme vychladnout ve vlastním nálevu.
- 2Jablečný kompot podáváme dobře vychlazený a servírujeme jej v připravených kompotových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.