Kompot jablečný

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůJablka
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 3mililitryTresť vanilková
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSirup jablečný
    • 30mililitrůLikér meruňkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
113 kcal
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka rozčtvrtíme, oloupeme, vydlabeme jádřince a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou, vanilkovou esencí, přilijeme sirup, trošku likéru a přivedeme k varu. Vaříme kolem pěti minut, podle tvrdosti jablek. Hrnec odstavíme z ohně a jablka necháme vychladnout ve vlastním nálevu.
  • 2
    Jablečný kompot podáváme dobře vychlazený a servírujeme jej v připravených kompotových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.