Kompot nektarinkový

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůNektarinka
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 150mililitrůSirup Golden
    • 30mililitrůLikér broskvový
    • 5mililitrůTresť vanilková
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
850 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé ne přezrálé nektarinky spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme je, vypeckujeme a půlky nektarinek vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, sirupem, přilijeme trošku likéru a vanilkovou esenci. Povaříme krátce asi jen 5 minut. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  • 2
    Kompot před servírováním dáme ještě na chvíli do lednice a potom ho rozdělíme do připravených kompotových misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.