Kompot švestkový

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůŠvestky
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůVíno červené
    • 60gramůCukr moučkový
    • 2gramySkořice mletá
    • 10gramůCitronová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
92 kcal
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky dobře omyjeme, podélně nařízneme, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, červeným vínem, přisypeme cukr, skořici a strouhanou citronovou kůru. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Před podáváním dáme kompot vychladit do lednice. Podáváme v kompotových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.