Kompot třešňový s vínem

30 min.
Francie

Ingredience

    • 300gramůTřešně
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 200mililitrůVíno červené
    • 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
90 kcal
Sacharidy
15 g
Vláknina
550 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně zbavíme stopek, omyjeme, nařízneme po délce a vypeckujeme. Třešně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, červeným vínem Bordeaux, přilijeme trochu likéru, přisypeme cukr, kompot povaříme asi 10 minut. Šťáva by měla být temně rudá.
  • 2
    Vychladlý kompot nalijeme do kompotových pohárků a podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.