Kompot z čerstvého černého rybízu

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
42 g
Cukr
24 g
Vápník
67 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a otrháme ze stopek. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Rybíz rozdělíme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.