Kompot z čerstvého černého rybízu
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyRybíz černý
- 600gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
42 g
Cukr
24 g
Vápník
67 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a otrháme ze stopek. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
- 2Rybíz rozdělíme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.