Kompot z čerstvých borůvek
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyBorůvky
- 600gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
90 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
- 2Ve vodě rozmícháme cukr, povaříme a odstavíme. Vychladlým nálevem přelijeme borůvky. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uložíme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.