Kompot z čerstvých borůvek

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Ve vodě rozmícháme cukr, povaříme a odstavíme. Vychladlým nálevem přelijeme borůvky. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.