Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyBorůvky
- 500gramůCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
12 g
Cukr
133 g
Postup přípravy
- 1Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Studeným nálevem přelijeme borůvky. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.