Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
156 g
Vláknina
12 g
Cukr
133 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Studeným nálevem přelijeme borůvky. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.